Tips til at få dine børn til at spise sundt

Det kan bestemt være svært at overtale nogle børn til at spise sundt. Disse børn vil gøre det til en vane at lade bønnerne ligge sølle tilbage på tallerkenen efter aftensmad, og de vil aflevere agurkerne tilbage i madpakken efter skole. Men hvordan kan man få skiftet deres mening om den sunde mad?

Her får du nogle gode tips, som kan hjælpe dig med at få dine børn til at tilegne sig nogle sundere spisevaner, hvilket vil have en positiv påvirkning på deres sundhed.

Opdag nye, gode opskrifter

I mange tilfælde er det selve madretten, som børnene er stærkt imod at spise. Derfor kan det kun være en fordel, hvis du lærer at lave nogle smagfulde opskrifter, som stadig er sunde. Dette kan således medføre færre protester fra børnenes side.

Du kan sagtens finde forskellige sunde opskrifter på nettet, som måske kombinerer maden på måder, som du ikke kender til. Du har altså også mulighed for at udvide og forbedre dine madlavningskompetencer. Det kan også være, at du vil opdage en ny yndlingsret.

Skær maden ud i forskellige former

Mange børn er mere fristede til at spise mad, som ser interessant ud. Faktisk kan man nemt manipulere med maden, så den ser mere tiltrækkende ud i børnenes øjne. Du kan forsøge at gøre dette ved for eksempel at skære maden ud i forskellige former. Det kan for eksempel være grøntsagerne eller sandwichen.

Vær et godt forbillede for dine børn

Det kan være, at dine børn vil blive mere interesserede i at spise maden, hvis du giver stærkt udtryk for, at noget bestemt mad smager fantastisk. Hvis du ikke stopper med at tale om, hvor godt en sund madret smager, så giver det god mening, at dine børn bliver nysgerrige efter at give maden en ekstra chance. Det hjælper altså at være et forbillede for børnene.