Årsager til hvorfor du bør have en ægtepagt, før du bliver gift

Når du bliver gift, forpligter du dig til din ægtefælle, som skal tages alvorligt. Derfor er det vigtigt at overveje alle konsekvenserne af at blive gift, herunder muligheden for en skilsmisse. En måde at beskytte dig selv og dine aktiver på i tilfælde af skilsmisse er at få lavet en ægtepagt inden du bliver gift.

Grunde til at du bør have en ægtepagt

En ægtepagt er en juridisk kontrakt, der fastlægger hver ægtefælles rettigheder og forpligtelser i tilfælde af skilsmisse. Det kan dække en bred vifte af emner, herunder ejendomsdeling, ægtefællestøtte og aktivbeskyttelse. At have en ægtepagt på plads kan være med til at undgå mange af de dyre og tidskrævende tvister, der kan opstå under en skilsmisse.

 

Her er tre grunde til, at du bør have en ægtepagt, før du bliver gift:

For at beskytte dine aktiver

Hvis du har betydelige aktiver, vil du gerne beskytte dem i tilfælde af en skilsmisse. En ægtepagt kan være med til at sikre, at disse aktiver forbliver dine i tilfælde af en deling.

Gør skilsmisseprocessen nemmere

For at undgå uenighed om penge under skilsmissesag. Uenigheder om penge er en af ​​hovedårsagerne til skilsmisser. Ved at have en ægtepagt vil du og din ægtefælle allerede være blevet enige om, hvordan du fordeler din formue i tilfælde af skilsmisse. Dette kan hjælpe med at undgå skænderier og gøre skilsmisseprocessen nemmere.

For at beskytte dig selv, hvis din ægtefælle har gæld

Hvis din ægtefælle har betydelig gæld, kan du hæfte for denne gæld, hvis du bor i en fælles ejendom. En ægtepagt kan beskytte dig mod at skulle påtage dig din ægtefælles gæld i tilfælde af skilsmisse.

For at beskytte dine børn

Hvis du har børn fra et tidligere forhold, vil du gerne sikre dig, at der bliver taget hånd om dem i tilfælde af din død eller skilsmisse. En ægtepagt kan være med til at sikre, at dine børn forsørges økonomisk i tilfælde af din skilsmisse eller død.

 

jura-docs.dk kan du få hjælp til at træffe informerede beslutninger og komme med en kontrakt, der afspejler både dine ønsker og behov, inden du skriver under på den stiplede linje!

Konklusion

Det kan give dig ro i sindet at vide, at du og din ægtefælle på forhånd har aftalt vilkårene for din skilsmisse, hvis den uheldige begivenhed nogensinde skulle indtræffe. Mange par, der får ægtepagt, oplever, at det styrker deres forhold, da det tvinger dem til vigtige samtaler om deres økonomi og deres forventninger til fremtiden.

 

Skal I giftes, er en ægtepagt noget, man seriøst skal overveje. Det kan beskytte dig og dine aktiver i tilfælde af en skilsmisse, og gøre skilsmisseprocessen nemmere. Har du børn fra et tidligere forhold, kan en ægtepagt også være med til at sikre, at de bliver passet økonomisk i tilfælde af din skilsmisse eller dødsfald. Tal med en erfaren familieret advokat for at lære mere om ægtepagter, og om en er den rigtige for dig.