Få hjælp til at arrangere begravelsen

For mange er det en stor udfordring både at skulle takle at planlægge en begravelse eller bisættelse – samt også skulle håndtere at være sammen med den nære familie og bearbejde et dødsfald, der har ramt tæt på.

Sorg er en forunderlig størrelse, der kan ramme vidt forskelligt. For nogle er sorg til at bearbejde med den mere rationelle tankegang, hvormed man hurtigere får sine følelser under kontrol og kan acceptere den nye virkelighed, hvor man måske mangler en person, man har holdt meget af.

For andre rammer sorgen mere nådesløst- Sørg kan gøre, at man må igennem et længere forløb, hvor man kan opleve vredesudbrud, søvnløshed, manglende appetit, gråd, meningsløshed og samtidig må være sygemeldt fra sit arbejde i lang tid.

Uanset om man rammes hårdt eller i mindre grad af sorgen, er der dog et fællestræk for de personer, der skal arrangere begravelsen for en, de har mistet: Begravelsen eller bisættelsen skal nemlig arrangeres umiddelbart efter dødsfaldet, og der er det de færreste, der har fået styr på de mange tanker og følelser. Derfor vælger mange at bruge en professionel bedemand til at hjælpe. Du kan selv finde en bedemand på denne side.

Bedemanden er en fagperson, som hjælper dig og familien med at få styr på alle forhold omkring begravelsen. Det kan være lige fra at arrangere samtaler med præst og graver på kirkegården til at hjælpe med at lave en avisannonce efter dødsfaldet, at bestille blomster, gravsten m.m. Bedemanden kører naturligvis også rustvognen for jer og kan hjælpe med at vejlede. Vejledningen kan f.eks. være i forhold til at anmelde dødsfaldet til myndigheder, søge om begravelseshjælp eller gennemgå dokumenter fra afdøde – f.eks. hvis personen har efterladt sig et dokument som Min Sidste Vilje eller på anden vis nedfældet, hvad personen ønsker skal ske til begravelsen.

En bedemand kan med andre ord agere en vigtig ressource, som hjælper jer sikkert igennem forløbet, uden i oplever øget stress i en i forvejen sårbar tilstand.