Her er det bedste udstyr til sommerbarnet!

Sommeren er en årstid, som mange holder af og ikke mindst de små, som kan boltre sig udendørs i timevis, hvis det lunefulde danske vejr ellers tillader det. Men det kan dog godt være lidt af en kamp at få børnene ud af døren, da udeaktiviteterne bliver stærkt udkonkurreret af nutidens teknologi såsom tablets og diverse computerspil.

Derfor er det også vigtigt som forælder at sikre, at udeområderne er så attraktive som muligt – og det kan man gøre på flere måder, uanset om man bor i rækkehus eller parcelhus. 

Så mangler du inspiration til den knap så indbydende have, så kan du læse med herunder og finde inspiration til det bedste udstyr til sommerbarnet. 

Den sikre vinder

Den bedste måde, hvorpå du kan sikre dit barn en smule frisk luft, er ved at indrette udeområderne med hyggekroge, leg og aktivitet, der vil blive brugt i flæng!

En hængekøje er næsten et must. Ren afslapning og et godt alternativ til sofaen indendøre. På den måde er hængekøjen til barnet, der nyder godt af den friske luft men samtidig bare har lyst til at koble af i hyggelige omgivelser, hvilket også gælder for de voksne.

Derudover giver hængekøjen mulighed for, at dit barn kan tage en bog eller tablet med ud, da man skærme solen af og nærmest pakke sig ind som i en sommerfuglelarve i en puppe.

Dernæst vil dit barn uden tvivl opdage, at hængekøjen også kan være en sjov og hyggelig aktivitet, hvor man gynger frem og tilbage. Derfor er hængekøjen det perfekte udstyr til barn uanset energiniveau! 

Gør udeområderne børnevenlige!

Der skal ikke meget til før dit barn griber muligheden for leg, men omvendt er det også vigtigt, at du er med til at skabe rammerne. Det handler altså ikke om, hvor mange kvadratmeter have, du har til at indrette til det nye børneaktivitetsland, men nærmere om, at indrette de kvadratmeter, du har at gøre godt med, med smart udstyr.

Til dette kræves der ikke meget af dig som forælder, da alt fra en bold og et mål til en sandkasse og et par skovle kan være med til at sætte legen i gang. Der er heller ikke noget som en aktiv vandkamp, som kan få selv de største børn ud af fjerene.

Det handler igen om at gøre udeområderne så attraktive som muligt, og det gøres bedst ved at investere i udstyr, der naturligt indbyder til leg eller anvendelse. Tag eventuelt en snak med dit barn om, hvad de har af ønsker til indretning eller aktiviteter i haven.

På den måde kan I sammen finde ud af, hvad der vil blive brugt mest – så I sammen kan bruge timevis i den friske luft!