Forbered dig på fødslen

Der er mange ting, man skal forholde sig til, når man venter barn. Der er enormt mange praktiske ting, man skal have styr på, men det er også vigtigt at tage sig af kroppen. Den bliver nemlig belastet på flere forskellige måder, og nogle oplever endda slemme gener under graviditeten. En måde at komme generne til livs er med Gravid massage.

Forbered kroppen

Når der udvikles et foster i livmoderen, bliver mange af kroppens andre organer belastet. Det er helt normalt, men nogle oplever alligevel mange flere graviditetsgener end andre. I takt med at fosteret bliver større, bliver kroppen yderligere udfordret. Fosteret bliver tungere og derfor tungere for kroppen at bære rundt på. I den forbindelse oplever nogle bækkensmerter grundet bækkenløsning, kramper eller et generelt ubehag. Gravid massage kan både hjælpe på denne type gener, men det kan også hjælpe med at forberede kroppen på fødslen. Massagen foretages af en jordemoder og har derfor den faglige viden på plads. Derudover foregår massagen mens du ligger på maven, hvilket for mange vil være dejligt, at få lov til at gøre igen. 

Forbered hjemmet

Det siger måske lidt sig selv, men det er en god idé at forberede hjemmet på en lille ny. Når først barnet er født, er tiden og overskuddet minimalt. Heldigvis har I hele 9 måneder til blandt andet at gøre et børneværelse klar, sætte et puslebord op og lave en hyggelig ammeplads. Når I nærmer jer terminen, så sørg for at have skabene fyldt med alt hvad I skal bruge. Sørg for et frisk sæt sengetøj på sengen, rene håndklæder på badeværelset og alt det man ikke finder tid til, når først babyen er født.

Forbered forholdet 

Det er ikke kun kroppen og hjemmet, der skal forberedes på en lille ny. Forholdet kan nemlig også blive udfordret efter et barn kommer til verdenen. I får mindre tid til hinanden og til at dyrke jeres forhold. Der er kommet et lille ny, som tager al jeres tid, energi og tanker. Og det skal I også nyde. Det er helt særligt at blive forældre. Men I må heller ikke glemme hinanden i processen. En god idé kan være, at fokusere ekstra meget på jeres forhold i månederne op til fødslen. Brug mere tid sammen og gør noget særligt for hinanden. Vær intime sammen, der går noget tid før I kan det igen – og før I har energien til det igen!