Gør noget godt for dig selv og planeten med en vegansk frokost

frokost

I mange år har en af de allermest overbevisende grunde til at vælge at spise vegansk mad været et hensyn til planeten, sundheden, dyrevelfærd eller en anden årsag, som ikke har med selve madoplevelsen at gøre. Vegansk mad har da også haft et utroligt dårligt ry for at være smagløst og kedeligt, og noget som man spiste af pligt. Om det engang har været tilfældet, er end ikke sikkert, men ikke desto mindre kan man ikke anklage vegansk mad for disse overtrædelser længere.

Spis en vegansk frokost og få en ny oplevelse med gamle rødder

Det er i høj grad behovet for alternative fødevarer og grønnere løsninger, der har banet vejen for lækre veganske retter. Nytænkning inden for fødevareproduktion og innovative kokke, som udelukkende arbejder med vegansk mad, har gjort det lettere at leve grønt. Men i virkeligheden er det veganske køkken og den opblomstring, der ses, et udtryk for et møde mellem nye tanker og gamle metoder.

Det uhensigtsmæssige store forbrug af kød, som vi har oplevet de seneste mange år, særligt i den vestlige verden, er et udtryk for et hidtil uset niveau af velfærd. I gamle dage fyldte veganske retter mere på bordene, da kød, mælk og æg i langt højere grad var luksusvarer. Det betyder også, at vi i dag ligger under for et meget nyt dogme, hvor kød er en af de mest primære smagsgivere på tallerknen.

Men det er i den grad en misforståelse, at man ikke kan få en lækker vegansk frokost. Intet kunne være længere væk fra sandheden. I stedet handler det nok snarere om, at mange har glemt, hvordan vi skal anvende de grønne produkter optimalt. Det vidste folk i højere grad i gamle dage, og der bliver hele tiden genopdaget spændende retter, som sammen med nye metoder skaber nytænkende smage og nye retter.

En vegansk frokost passer perfekt til en sommerdag i parken

Forestil dig en skøn sommerdag i parken. Picnickurven er pakket, tæppet spredt ud over det grønne græs, og der er kolde drikkevarer i glassene. Hvad ville være mere lækkert end en frisk vegansk frokost? Nu tænker du måske, at det så udelukkende bliver salat, men med det øgede fokus på vegansk gastronomi er mulighederne faktisk mange.

Ved at fokuserer på kun at lave vegansk mad, er der sket en enorm udvikling i det veganske køkken. Man har i de seneste år fokuseret på at lave hele retter og menuer, som hviler i sig selv og ikke forsøger at lade, som om det er kød, men et smagfuldt alternativ til kødretter, hvor kvalitet og bæredygtighed er i fokus.

Udfordringen ved det veganske køkken, og der hvor det veganske adskiller sig fra det vegetariske, er, at man slet ikke bruger produkter, som stammer fra dyr. Derfor har man måttet bruge kreativiteten til hjælp. Det betyder, at der i dag findes masser af løsninger og genveje, som gør, at det veganske køkken sagtens kan følge med det vegetariske og det konventionelle. Man kan derfor sige, at udfordringen i at lave vegansk mad har skabt revolutionerende og velsmagende muligheder.