De bedste sokker til sommer: Ankelsokker og footies

Når sommeren banker på døren, er det tid til at tage de korte sokker på. Men hvilke sokker skal du vælge? Vi vil her give dig et bud på de bedste sokker til sommer – ankelsokker og footies.

Dagene bliver længere og sokkerne bliver kortere

Det er langsomt men sikkert ved at blive sommer, og det betyder, at vi skal have nogle andre sokker på end dem, vi har haft på i vinter. For sommersokker er tit kortere og tyndere end deres vinter-modstykker. Det er blandt andet fordi vi om sommeren oftere viser ben i korte bukser eller kjoler, og så er det ikke altid lige fint at have et par store, tykke strømper på til. Derfor er ankelsokker og footies et stort hit om sommeren; de er mere eller mindre usynlige i skoene.

Ankelsokker og footies – de to sommersokker

Når vi siger sommersokker, tænker de fleste nok først og fremmest på ankelsokker. Ankelsokker er sommerens ubestridte favorit. De er perfekte til brug under sneakers eller loafers, men kan sagtens også styles med et par stiletter til fest. De slutter (som navnet antyder) omkring anklen, og det er derfor kun en lille kant, der er synlig over skoen. Netop derfor findes der også mange ankelsokker med forskellige detaljer i kanten; glimmer, blonder eller lignende til at sætte prikken over i’et.

Footies bliver mere og mere populære for både mænd og kvinder. De dækker typisk kun lige hæl og tær, så de er helt usynlige nede i skoene. Footies er særligt populære blandt kvinder, der går meget med høje hæle; sokkerne forhindrer at fødderne bliver svedige og varme.

Bambusstrømper er de perfekte sommersokker

Hvis du søger sommersokker, der er særligt bløde og behagelige at have på, kan vi anbefale bambusstrømper. Bambusstrømper er lavet af – overraskende nok – bambusfibre, og det giver dem en helt unik kvalitet. De er særligt bløde og elastiske, men samtidig stadig slidstærke. Og så er de svedtransporterende; perfekte til varme sommerdage.