Lav selv lækkert tøj til dit barn – sådan gør du!

stof

Er du ikke helt tilfreds med det tøj, du kan købe i butikkerne til dit barn, så kan du sy noget selv. Når du selv syr tøj til dit barn, kan du selv bestemme det hele. Du kan vælge materialerne, og du kan vælge mønstret. Du kan også sy dit barns navn i tøjet, så det er nemt at kende.

Det er selvfølgelig nemmere at købe noget tøj i en butik, men så har du ingen indflydelse på, hvordan det ser ud og er lavet. Vil du gerne selv bestemme, kan du selv lave det. Så kan du vælge et lækkert, kvalitetsstof og finde et praktisk mønster.

Er du ikke så vant til at sy, skal du ikke lade dig skræmme. Du kan godt lære det, og det er nogle ganske få trin, du skal igennem, før du har et færdigt stykke tøj til dit barn.

Vælg mønster

Start med at finde et mønster. Det er svært at designe selv, så det er en god idé med et mønster. Der medfølger også gerne en vejledning, så du bliver guidet igennem syningen i den rigtige rækkefølge. Det er vigtigt, hvis du ikke selv ved, hvordan du skal gøre.

Du kan frit vælge et mønster, der lever op til de ønsker, du har til dit barns tøj. Skal det være praktisk, kan du vælge ud fra det. Elastik i taljen, ikke en masse snore og halvløse pynteting, ikke for mange blonder.

Finder du et rigtig godt mønster, kan du bruge det flere gange. Et par praktiske bukser kan I sagtens bruge i flere forskellige farver. Det er også nemmere at sy nummer to, for så kender du processen.

Vælg stof

Når du ved, hvad du vil sy, kan du finde stof. Du kan bruge stof fra denne online hobby butik. Du kan sidde i fred og ro og kigge det igennem, og så kan du bestille det hjem og gå i gang.

Du kan frit vælge imellem de farver og mønstre, der er. Du skal dog være opmærksom på, at det ikke er alle typer stof, der egner sig til alle typer syprojekter. Derfor er det vigtigt, at du ved, hvad du vil sy først. Så kan du vælge et stof, der egner sig til det.

Husk også at få de ekstra materialer med. Skal der elastik i taljen, skal du have noget elastik.

Klip og sy

Når du har både mønster og materialer, kan du gå i gang med selve projektet. Klip stoffet ud efter mønstret, og begynd at sy det sammen. Du vil hurtigt kunne se, hvad det bliver til.

Vær grundig, når du klipper og syr. Det skal gøres rigtigt, så dit barns tøj bliver vellykket. Så kan det til gengæld også blive det nye yndlingstøj.